Opinion

 • A është ambasadori Lu “Trumpist” dhe ç’duhet të bëjë PD?

  Sociologu Peter Berger, përpos të tjerash, është i njohur edhe për krijimin e një koncepti shumë të rëndësishëm si ‘struktura e të besueshmes”. Me këtë koncept ai shënjon një kontekst sociokulturor dhe politik brenda të cilit fitojnë statusin e të qenit të “vërteta”, “normale”, “të drejta”, “reale”, të “vlefshme”...
 • Lal Eri si Lal Sherri!

  Erion Veliaj është një fenomen epokal kulturor në favor të punës sensit të punës e sensit të shtetit, më shkruante mbrëmë Albert Nikolla. Këtë reagim ai e bënte në një status që unë e kisha shkruar ne profilin tim në facebook. Ja çfarë kam shkruar unë në atë status:...
 • Teatri, Pedagogët dhe Ermal Meta!

  Më kujtohet sesi në fillimin e viteve ’90 ne të rinjtë e asaj kohe çmendeshim pas Jim Morrisonit dhe Nirvanave, etj, por nuk bënim më pak për Elton Dedën, Aleksandër Gjokën, apo djemtë e Ritfolk. Nuk kishim as para, as luks, as sajdisje e teknologji të lartë. Kishim ca...
 • Mbrëmë fjeta i qetë!

  Megjithë prezencën e një kolle rraskapitëse post gripale, prap fjeta i qetë sapo lexova mesazhin e zotit Lu, për “pezullimin nga KLD të 3 gjykatësve që kanë parë ndeshje në stadium”. Veçanërisht më “qetësoi” sentenca …” gjyqtarët duhet të pezullohen deri sa të gjykohen”. Uau! Rakia u bëka vërtetë...
 • Veliaj dhe populizmi legalizues

  ‘Dielli shikohet që në mëngjes’ thotë populli, mirëpo kryebashkiaku i Tiranës, z. Veliaj, duket se parapëlqen një shprehje tjetër të popullit, ‘grushti i parë, gjysma e fitores’. Prandaj e nisi mandatin me kamera me vete, për t’ia treguar gjithë popullit ‘live’ grushtin e tij të parë si kryebashkiak. Ditën...
 • Unë e kuptoj varfërinë, por si nuk pashë një film shqiptar për varfërinë!

  Çfarë drame, mungesa e dramave!!! Unë e kuptoj varfërinë, por si nuk pashë një film shqiptar për varfërinë. Unë e kuptoj drogën, por si nuk pashë një dramë shqiptare me tematikë tragjike nga droga. Unë e kuptoj emigrimin, por si nuk pashë një poezi të fuqishme ose vëllim poetik...
 • Shqipëria në BE?

  Edhe drurët e Shqipërisë e dinë se çdo afrim me Bashkimin Europian, varet vetëm nga organet vendim-marrëse të BE, dhe se vendimi i tyre do jetë thelbësisht politik, strategjik, në përputhje me peshën e konjukturën politike, dhe të tashmen e pritshmëritë gjeopolitike, për ne si Shqipëri, apo dhe vendet...
 • Reforma në drejtësi dhe pse duhet të vëmë ca pika mbi i

  Që të vëmë ca pika mbi i. Analistët vërtiten rreth dy pikpamjeve që mbushin mendjen e miletit. 1. Arrestimet që po bëhen janë efektet e Reformës në Drejtësi. 2. Duhet arrestuar edhe zyrtarë PS dhe jo vetëm zyrtarë të LSI. Me respekt të veçantë për secilin që shpreh një...
 • Çorapet e kuqe që nuk e bënë dot kryeministër!

  Duhet të jetë një dramë e vërtetë për një lider, që pas shumë vitesh në qeverisje, të mos ketë lënë asnjë gjurmë të qënësishme apo një bilanc për t’u ndjerë sadopak i vlefshëm. Eshtë dramë politike, por edhe njërëzore, që përmblidhet në atë thënien popullore, e cila me fjalë...