Protestë tek kryeministria kundër faljes së detit Greqisë nga Edi Rama

Qindra protestues janë mbledhur sërish sot në protestë kundër marrëveshjes së Edi Ramës me grekët, ku do të falen të paktën 22.1 kilometra det. Protesta u zhvillohet para kryeministrisë....

Qindra protestues janë mbledhur sërish sot në protestë kundër marrëveshjes së Edi Ramës me grekët, ku do të falen të paktën 22.1 kilometra det. Protesta u zhvillohet para kryeministrisë.

Edhe pse Rama dhe ministri i tij, që ka bërë negociatat me grekët, Ditmir Bushati, mundohen që ta justifikojnë faljen, duke e përkthyer në një marrëveshje, sot kanë dalë detaje të reja të publikuara nga media Greke.

Shqipëria me vendim të Edi Ramës i ka falur Greqisë, dy fushat më të mëdha me gaz e naftë në detin Jon.

Pak ditë më parë shoqëria civile i ka dorëzuar Edi Ramës një letër ku i ka kërkuar arsyet se pse ka falur detin.

Sigurisht që Edi Rama nuk ka denjuar të kthejë përgjigje dhe vazhdon të mbajë sekrete marrëveshjen me Greqinë, ku i ka falur pasuritë e vendit në këmbim të votës për hapjen e negociatave.

TË NGJASHME