• Tabaku: A po mbyllen bizneset në Shqipëri?

  Ministri Ahmetaj sot iu përgjigj kryetarit të opozitës për shifrën e bizneseve që nuk paguajnë më taksa, pra janë të mbyllura, duke këmbëngulur që sot ka më shumë biznese të hapura se një vit më parë. Ironikisht, ministri mbështetej jo tek Drejtoria e Tatimeve prej nga ku buron shifra...
 • FMN “rrëzon” PPP-të për rrugët shqiptare: Ja si duhet t’i gjeni burimet e financimit

  Kur qeveria ka në plan që të ndërtojë disa akse rrugore në formën e partneritetit publik privat, në kuadër të projektit One Billion, Fondi Monetar Ndërkombëtar, në një raport të fundit u rekomandon vendeve të Ballkanit Perëndimor një rrugë komplet tjetër për sigurimin e financimit për ndërtimin e infrastrukturës...
 • FMN: Ja se si Shqipëria mund të përfitojë nga TAP

  Fondi Monetar vlerëson se gazsjellësi Transadriatik mund të sjellë përfitime të mëdha për ekonominë shqiptare pasi të ketë përfunduar së ndërtuari. Në një analizë të posaçme për efektet e TAP në ekonomi, FMN vëren se pasi të hyjë në operim ky gazsjellës mund të ulë me mbi 30 për...
 • Lajmi i mirë i BB-së: Shqipërisë do t’i duhen 35 vjet të arrijë mesataren e BE-së, jo 60 sa gjithë Ballkanit

  Banka Botërore konstatonte në raportin e fundit “Ballkani Perëndimor: Rigjallërimi i motorit të rritjes dhe prosperitetit”, se Ballkanit Perëndimor do t’i duhen 60 vjet për të kapur mesataren e Bashkimit Europian. Por, për Shqipërinë ka një lajm të mirë, nuk do të duhet të presim kaq shumë. Ekaterina Vostroknutova,...
 • Konfindustria: Lehtësitë për operatorët turistikë të fillojnë për investime mbi 50 milionë euro

  Konfindustria i ka paraqitur Kuvendit të Shqipërisë propozimin zyrtar për përmirësimin e projektligjit, pjesë e paketës fiskale 2018 për favorizimet e një kategorie të caktuar të operatorëve turistike. Konfindustria vlerëson, se ndërmjet të tjerash kushti kryesor, që investitorët turistikë të mund të marrin statusin e privilegjuar fiskal, është që...
 • Nisma 1 miliard euro, një projekt i Edi Ramës për pastrim parash

  Qeveria shqiptare është në prag të kolapsit për shkak se ka çuar borxhin nga 63 për qind sa ishte në vitin 2013, në kufijtë e 80 për qindëshit. Ky është vlerësimi i njohësit të ekonomisë, Dritan Shano. I cili, në një intervistë për gazetën “Shekulli”, thotë se çdo shqiptar,...
 • BSH ndërhyn në tregun e brendshëm valutor

  Banka e Shqipërisë ka publikuar kalendarin e blerjes së valutës gjatë vitit 2017 në përputhje me vendimin e Komitetit të Zbatimit dhe Këshillimit të Politikës Monetare për të blerë valutë nga bankat e nivelit të dytë me objektiv rritjen e rezervës valutore. Sipas BSH-së gjatë tremujorit të dytë të këtij viti,...
 • TVSH-ja pa përjashtim do të rrisë presionin për rritje të çmimeve!

  Projekti për përfshirjen e të gjitha bizneseve të vogla në skemën e TVSH-së është zgjidhja e gabuar e një shqetësimi të drejtë. Bizneset e mesme dhe të mëdha hasin në rezistencë për pranimin e faturave të shitjes nga një pjesë e bizneseve të vogla dhe për këtë pjesë, ata...
 • Pritshmëritë e Brukselit dhe Romës nga samiti në Trieste

  Samiti i katërt i Procesit të Berlinit, i nisur në vitin 2014, do të jetë një shans i mirë që kryeministrat dhe ministrat e punëve të Jashtme, Ekonomisë dhe Transportit të vazhdojnë bisedimet për forcimin e bashkëpunimit, zhvillimin ekonomik dhe integrimin e gjashtë vendeve të Ballkanit Perëndimor në Bashkimin...