• Nafta në Shqipëri, historia e një krimi të pandëshkuar!

  Kompanitë më të rëndësishme të shpërndarjes së naftës në vend rezulton se tregtojnë në pjesën dërrmuese gazoil të përzier me solar apo vajguri, në një kohë kur rafinimi i produktit nuk bëhet i plotë. Merxhan Daci dhe Anxhela Ruci* Cilësia e naftës shqiptare është shumë e ulët, nëse ajo...
 • Mos e prek Valbonën, hej t’shitoftë Zana!

  Flutura Açka As turku, as serbi, as komunizmi nuk të robëroi dot, Por alpinë e s’alpinë për para të shitën Valbonë sot… Nik Sh., është një mikui im i vjetër që jeton në Rragam. Sa herë shkoj në Valbonë (dhe shkoj shumë shpesh), i bëj në këmbë ato tre...
 • Marshimi për mbetjet e importit revolucion për vendin – Nga Sazan Guri

  Nga Sazan Guri Në dukje mund na ngjaj si marshim i thjeshtë, por mund të ngelet dhe të quhet marshim historik, sepse ishte marshimi i dytë për çështje sociale, ku qytetari nuk shkon për ideal politik, por për atë social. Do të mbetet marshim historik, sepse i tregon politikës...
 • Antiprotesta e Ramës, kokëulurit e PS dhe protestuesit pa zë

      Artur  ZHEJI   Shumica e asambleistëve të PS janë sot njerëz të pasur. Dikur aktivistë të “zjarrtë” për një Shqipëri europiane, pa plehra, pa ndotje dhe pa mbetje të importuara, kundër diktateve dhe diktaturave. Kundër teprimeve të dikurshme dhe lindën nga kriza e një identiteti të rrezikuar,...
 • Skandali: 83% e mbetjeve shqiptare nuk riciklohen, pse duhet importi i të tjerave?!

  Nga Artur Zheji Kjo qeveri po shpenzon dhjetëra milion euro, për fasada dhe infrastrukturë, përse nuk investon në mbledhjen e mbetjeve shqiptare dhe të shpëtojë nga falimentimi, industrinë e riciklimet? Financiarisht, ekziston një rrezik që duhet marrë parasysh, rreziku i tregut, sepse tregu është i pakontrollueshëm nga qeveria dhe...
 • Qeveria plan për importin e plehrave, nisin protestat në Tiranë.

  Rikthimi i debatit për importin e mbetjeve me qellim riciklimin e tyre në Shqipëri, ka bërë që gjatë pasdites një grup aktivistësh të dalin për të protestuar para Piramidës. Ata e kundërshtojnë këtë projektligj, pasi sipas tyre nuk jep siguri që nuk do të importohen mbetje të rrezikshme. “E...