• Qëllimi i mirë nuk bën ekonomi të mirë! Nga Besart Kadia

  Njerëzimi gjithnjë ka mbetur me dëshira të parealizuara sepse burimet janë të kufizuara” shkruan ekonomisti Thomas Souell.   Të shpjegosh çfarë është ekonomia është ndoshta pjesa më e vështirë për një ekonomist. Tekste të shumta japin përkufizime të ndryshme megjithëse përkufizimi i bërë në vitin 1932 nga ekonomisti britanik Lionel Robbinson mbetet si...
 • BSH, rregullore për të forcuar qeverisjen e bankave

  Banka e Shqipërisë ka përgatitur projekt-rregullore të reja për të forcuar qeverisjen e bankave dhe pavarësinë e strukturave të kontrollit. Projekt-rregulloret kosistojnë në forcimin e sistemeve të kontrollit të brendshëm, duke propozuar që kryetari i Komitetit të Kontrollit brenda bankës të jetë detyrimisht edhe anëtar i Këshillit Drejtues. Njëkohësisht, anëtarët e Komitetit të Kontrollit...
 • Nis fshirja e plotë e detyrimeve për periudhën 2010 e më parë, përfitojnë 11,577 tatimpagues

  Në zbatim të ligjit “Për Pagesën dhe fshirjen e pjesshme të detyrimeve tatimore, doganore, si dhe procedura e heqjes nga qarkullimi të mjeteve të transportit” dhe Udhëzimit të Ministrisë së Financave në zbatim të tij, Drejtoria e Përgjithshme e Tatimeve njofton se pasi përmbylli me sukses proçesin e fshirjes...
 • Biznesi i shqetësuar për klimën mbytëse dhe taksën e anëtarësimit në Dhomat e Tregtisë

  Nënkryetari i PD, Edmond Spaho dhe Sekretari për Sipërmarrjen, Besart Kadia pritën sot përfaqësuesit e 18 organizatave të biznesit të cilët kundërshtojnë ligjin që i detyron ato të bëhen pjesë e Dhomës së Tregtisë. Partia Demokratike e ka konsideruar këtë si taksë të fshehtë, e ka kundërshtuar dhe është...
 • LSI propozon amendament për akcizën e gazit

  Kryetari i grupit parlamentar të Lëvizjes Socialiste për Integrim, Petrit Vasili, ka depozituar në Kuvend një amendament ne ligjin “Për rritjen e akcizës së gazit të lëngshëm” që përdoret për automjetet, duke kërkuar heqjen e nenit 4 të pr/ligjit të paraqitur nga Ministria e Financave. Në relacionin që shoqëron...
 • Ja shifrat e dështimit të qeverisë Rama me buxhetin

  Në seancën plenare të datës 20 tetor 2016, deputeti i PD Igli Cara mbajti një fjalim mbi buxhetin e qeverisë Rama. Në fjalën e tij ai analizoi pikërisht  dështimet e këtij buxheti. Më poshtë fjala e tij e plotë në parlament. “Të dashur qytetarë Sot në seancën plenare, diskutohet...
 • FMN paralajmëron qeverinë: Kujdes me zgjedhjet e 2017, do fundoseni!

  Fondi Monetar Ndërkombëtar ngre shqetësimin se zgjedhjet e ardhshme parlamentare mund të dobësojnë vazhdimin e reformave të qeverisë dhe buxhetit. Pas miratimit të marrëveshjes së tetë për lëvrimin e 35,9 milionë euro kredi, në raportin për ekonominë, FMN, edhe pse vlerëson reformën në energji dhe informalitetin, shfaq frikën se...
 • TI raport të errët për Shqipërinë: E para në rajon për korrupsion!

  Transparency International (TI) publikon analizën mbi gjendjen e demokracisë në Shqipëri, ku konstatohet se kultura e pandëshkueshmërisë, mungesa e sundimit të ligjit dhe korrupsioni i shfrenuar janë çështjet që duhen trajtuar urgjentisht. Sipas Zërit të Amerikës, ky është një raport gjithpërfshirës, i pari i këtij lloji i organizatës Transparency...
 • Rriten siguracionet e makinave, AMF: Po analizojmë përcaktimin e tarifës nga shoqëritë e sigurimit

  Mbi rritjen reale të normës së primit të shkruar bruto për sigurimin e detyrueshëm motorik. TIRANË, 26 Gusht /ATSH/-Autoriteti i Mbikëqyrjes Financiare, (AMF) institucioni që monitoron tregun e sigurimeve në Shqipëri bën të ditur se, nga të dhënat e raportuara në AMF, në Regjistrin Elektronik të Shitjeve të Sigurimit...