• Pak mendime të tërthorta pse shqiptarët nuk mbushin sheshet e protestës!

  Le tia nisim me pyetjen se përse ‘risia’ nuk inkurajohet dhe nuk gjen terren për tu rritur e ngritur në këmbë në vendin tonë? Sepse: ‘Ata’, ‘Zotëruesit e Pushteteve’, pra ata që kanë qenë dhe janë, pra ‘E vjetra’, i tjetërson duke sajuar risitë e veta nga laboratorët e...
 • Kuvend humbës për një PD fituese!

  Kam heshtur për muaj të tërë jo pse nuk kam pasur ç’të them, porse kam dashur të shoh, shqyrtoj e kuptoj më shumë. Sot kam një ngasje të pandalshme për ti hedhur pak mendime mbi zhvillimet në vend e sidomos në PD e Opozitë. 1. Demokracia në Shqipëri është...
 • Bisede me mikun tim Ateist!

  Isha ne nje bisede te kendshme me nje mik shume te mire, goxha te ditur dhe ateist. ‘Nuk ka Zot, miku im,- me thote ai. Zotin e krijoi njeriu per shkak te frikes nga vdekja. Krijuam nje Krijues per te mos vrare njeri-tjetrin. Paniku dhe frika nga vdekja mund...
 • Lal Eri si Lal Sherri!

  Erion Veliaj është një fenomen epokal kulturor në favor të punës sensit të punës e sensit të shtetit, më shkruante mbrëmë Albert Nikolla. Këtë reagim ai e bënte në një status që unë e kisha shkruar ne profilin tim në facebook. Ja çfarë kam shkruar unë në atë status:...
 • Teatri, Pedagogët dhe Ermal Meta!

  Më kujtohet sesi në fillimin e viteve ’90 ne të rinjtë e asaj kohe çmendeshim pas Jim Morrisonit dhe Nirvanave, etj, por nuk bënim më pak për Elton Dedën, Aleksandër Gjokën, apo djemtë e Ritfolk. Nuk kishim as para, as luks, as sajdisje e teknologji të lartë. Kishim ca...
 • Për flamurin e 1 kombi dhe 2 Qeveritë e tij! Nga Arian Galdini

  Nuk është e vërtetë se kombi shqiptar ka 2 Qeveri. Janë në fakt 5, Qeveritë që kanë punë me shqiptarët. Çdo nënvleftësim apo mospërfillje e kësaj të vërtete, bën që e gjithë paradigma e aspiratave tona kombëtare por edhe e qeverisjes se drejtë, demokratike dhe në liri e me...
 • Konsensusi negativ i udhëheqësive politike! Nga Arian Galdini

  Për rastin e Shqipërisë mund të themi se vështirë se mund të gjendet një rast tjetër i ngjashëm në të cilin të ketë marrë jetë një ‘marrëveshje e elitës’ apo më saktë e thënë, marrëveshje e udhëheqësive të majta dhe të djathta të politikës shqiptare, për mos-konkurrim të hapur,...
 • Revolucioni i ndritur ose Zgjimi i madh kombëtar! Nga Arian Galdini

  105 vjet shtet shqiptar e ne ende vuajmë nga Kompleksi i Ditës së Parë të Shtetbërjes. Edi Rama madje e zyrtarizoi këtë sëmundje të rëndë kolektive që ne kemi, duke rikthyer foton e Ismail Qemalit në çdo zyrë të shtetit. Jo se Ismail Qemali nuk e meriton, porse qëllimi...
 • Gianni, Shqipëria nuk është e zhytur por e mbytur! Nga Arian Galdini

  Nëqoftëse Europa do të kishte një emër emblematik si dëshmi e gjallë e jetës, dijes dhe përvojës me drejtësi, ky do të ishte pa asnjë mëdyshje vetë Presidenti i Komisionit të Venecias z. Gianni Buquicchio. E shkruaj me bindje këtë gjë sepse kam lexuar, kërkuar e pyetur shumë. Në...